• Haytham Safia Qu4rtet
  • Rangel Silaev
  • Accademia Amsterdam
  • Quatre Bouches
  • Bonporti Ensemble
  • Spina-Benignetti Piano Duo
  • Duo Steinmann-Niessen
  • URSA
Wednesday, 29 January 2020

Quatre Bouches

 

Bauwien van der Meer - sopraan
Petra Ehrismann - alt
Gerben Houba - tenor
Michel Poels - bariton

Quatre Bouches focust op een mooie, aansprekende en soms humoristische programmering waarbij de muziek uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw een hoofdaccent heeft. Ook worden daarbij experimenten met andere kunstvormen niet geschuwd.
Quatre Bouches is ook te boeken als solistenkwartet voor oratoria en concerten. Het was al in diverse grote oratoria te horen van o.a. Bach, Händel, Mozart en Mendelssohn. Het kwartet wordt gewaardeerd om zijn uitgebalanceerde ensembleklank in combinatie met de individuele solistische kwaliteiten van de zangers. 

Quatre Bouches is opgericht in 2005. Het kwartet zong in 2008 de wereldpremière van “Nul, plaattektoniek, WC” van Ruben Naeff bij de uitreiking van het boek “Bètacanon” aan minister Plasterk van OCW. Van dit stuk is inmiddels een cd verschenen. In april 2010 verleende Quatre Bouches haar medewerking aan het project “Media Me” van de RVU, in de vorm van een radiohoorspel. De hiervoor speciaal gecomponeerde stukken van Barbara Okma dienen ook als soundtrack bij de gelijknamige film van Bert Kommerij. Ook op het gebied van muziektheater is het kwartet actief. In januari 2009 nam het in de opera Abu Hassan, een productie van de Tros i.s.m. Radio Kamer Filharmonie in Vredenburg Leidsche Rijn, de ensemblestukken voor zijn rekening. En op 29 april 2009 heeft Quatre Bouches de wereldpremière uitgevoerd van de opera “Dichtertje” (naar Nescio) van componist Harke Jan van der Meulen. In augustus 2010 beleefde het eigen programma, i.s.m theatermaakster Evi de Jean, zijn première in de Spiegelzaal van het Amstel hotel in het kader van het Grachtenfestival. 
In april 2012 verleende het kwartet medewerking aan de wereldpremière van de Maria Magdalena Passie, een muziektheaterstuk van Noortje Braat (muziek) en Hetty Kleinloog (libretto). Eind 2011 verscheen de kerst cd Nowell met voornamelijk Engels en Nederlands repertoire uit de 20ste en 21ste eeuw en een aantal traditionele kerstliederen. De cd Nowell werd gepresenteerd in een reeks concerten met het gelijknamige programma, geregisseerd door Annechien Koerselman.


 
Audio

R.R. Bennett - There is no rose (fragment)

 


 

 

Terug

Aanmelden Nieuwsbrief

Geef hieronder aan welke nieuwsbrief u graag wenst te ontvangen. Typ daaronder svp de code over in het lege tekstvak.
captcha