• Haytham Safia Qu4rtet
  • Rangel Silaev
  • Accademia Amsterdam
  • Quatre Bouches
  • Bonporti Ensemble
  • Spina-Benignetti Piano Duo
  • Duo Steinmann-Niessen
  • URSA
Tuesday, 28 January 2020

Bonporti Ensemble met Klaartje van Veldhoven

Klaartje van Veldhoven wordt geprezen om haar heldere toon, liefde voor avontuur en eerlijke interpretaties. 
Al op jonge leeftijd was zij te horen in de concertzalen wereldwijd. Ze studeerde in Zwiterland en Nederland aan het Schola Cantorum in Basel respectievelijk Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Deze sopraan zou graag een paar eeuwen eerder geboren zijn: ze voelt zich als een vis in het water met barokrepertoire en de klassieke stijlperiode. Ze wordt niet alleen geïnspireerd door de muziek, maar ook de architectuur en kunst van die tijd. Gelukkig is ze in 1981 geboren, houdt van hedendaags repertoire en zoekt naar mogelijkheden om samen te werken met musici die improviseren om haar horizon te verbreden, zoals Bert van den Brink, Maarten Ornstein, Tony Overwater, Rembrandt Frerichs en Jörg Brinkmann.

In 2006 werd Klaartje gevraagd voor een tour door Europa met het European Union Baroque Orchestra onder leiding van Christina Pluhar. Ze was soliste bij het Residentie Orkest, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, onder leiding van Johannes Leertouwer, Ton Koopman, Sigiswald Kuijken en de Spirit of Gambo. Klaartje houdt ook van muziektheater en deed zo ook producties met de Stella Theatre Company in Den Haag, Barokopera Amsterdam, Vocaallab en Hollands Diep Muziek Theater. Ze neemt ook regelmatig deel aan kleine projecten van de Nederlandse Bachvereniging. 

Klaartje heeft diverse cd's opgenomen, waaronder Bach's Hohe Messe met de Nederlandse Bach Vereniging, Purcell's King Arthur met de Barokopera Amsterdam, Händel's La Resurrezione en Aminta en Fillide, samen met Contrasto Armonico. In 2010 nam ze een album op met Stabat Mater van Pergolesi, met de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Het album werd beoordeeld met een 10 door Luister Magazine. 

Haar debuutalbum 'Komm in mein Herzenhaus' met aria's van Bach, voor barokensemble en accordion, werd uitgebracht in 2013. Het album werd zeer goed beoordeeld door de Nederlandse pers. 

In 2014 is haar tweede cd 'Songs of Clarity' uitgebracht en verspreid door Harmonia Mundi.

 

Meer over het Bonporti Ensemble


Audio


Bonporti Ensemble met Klaartje van Veldhoven, sopraan

 


 

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

Geef hieronder aan welke nieuwsbrief u graag wenst te ontvangen. Typ daaronder svp de code over in het lege tekstvak.
captcha