• Haytham Safia Qu4rtet
  • Rangel Silaev
  • Accademia Amsterdam
  • Quatre Bouches
  • Bonporti Ensemble
  • Spina-Benignetti Piano Duo
  • Duo Steinmann-Niessen
  • URSA
Tuesday, 28 January 2020

Valentine Blangé & Rangel Silaev

Rangel Silaev (2000) en Valentine Blangé (1998) ontmoetten elkaar op de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Toen zij in het najaar van 2017 samen een tournee maakten door Griekenland sloeg de muzikale 'vonk' over, en sindsdien vormen zij een vast duo.

Rangel Silaev speelt piano sinds zijn 5e jaar piano en op zijn 10e werd hij al toegelaten tot de vooropleiding van het Conservatorium Tilburg. Hier begon tevens zijn pianocarrière. In de jaren daarna vulde Rangel zijn prijzenkast met onder andere het behalen van een 1e prijs bij het Novak International Piano Competition, 2e prijs bij het Internationale EPTA Piano Concours en een 2e prijs tijdens het Steinway Concours. 
Rangel studeert sinds 2014 aan de School voor Jong talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en heeft een grote passie ontwikkeld voor het schrijven van eigen muziek, wat hij combineert met het klassieke repertoire.

Valentine Blangé begon op 4-jarige leeftijd met vioolspelen. Op haar 15e besloot ze dat ze van haar passie haar beroep wilde maken, en werd ze toegelaten in de Jong Talent Klas, ook aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier kreeg ze les van Koosje van Haeringen. Valentine koestert een grote liefde voor kamermuziek, en treedt vaak op in verschillende ensembles en orkesten in binnen- en buitenland. Momenteel studeert ze nog steeds aan het Koninklijk Conservatorium, bij Jaring Walta. Naast vioolspelen houdt Valentine zich graag bezig met (muziek)theater. Zo maakte zij in het najaar van 2016 met een studiegenote een muziektheatervoorstelling, waarbij zij met z’n tweeën zowel de productie als het acteerwerk als de muzikale omlijsting verzorgden.

De brede artistieke interesses van Rangel en Valentine verwerken zij graag in hun optredens. Ze verkennen de grenzen van verschillende muziekstijlen en kunstvormen, en laten zich graag inspireren door interactie met het publiek.